Stránka poznámok TvojOponenta

Je kresťanstvo vierou pre jednoduchých ľudí?

23.02.2011 17:38

 Na stránkach humanistov pána Rastsilava Škodu prebiehala slušná a vecná diskusia,ktorá však sa znepáčila autorovi blogu, pánovi Škodovi.V diskusii odzenlo viacero faktov, ktoré vyvrátili argumentáciu v článku https://www.zosity-humanistov.sk/2011/02/je-krestanstvo-vierou-pre-jednoduchych-ludi/#more-1949 . A tak prekvapivo nehumanisticky pán humanista pozmazával komentáre nelahodiace jeho oku ani uchu. Rozhodol som sa z tej diskusie odísť, predovšetkým z úcty k veku pána Škodu a pokračovať myšlienkami tu.

Pán Vladislav mi oponoval nasledovnými riadkami, citujem:

Vladislav
February 23, 2011
 

TvojOponent: “Ten Váš liberalizmus-humanizmus má na svedomí MILIARDU detí !!!”

JA: Nie. Povolené interrupcie dávajú slobodu pri rozhodovaní jednotlivcom. Takže, ak je podľa teistov interrupcia vražda (podľa ateistov nieje), tak za to nemôže humanizmus ale jednotlivci. Podľa tvojho merítka, ešte väčší počet “vrážd” potom má na svedomí RKC, ktorá vládla cca 600 rokov, a nerobila nič proti potratom, ktoré tu boli, len neboli evidované. A stále za ne môže v krajinách, kde je interrupcia zakázaná. + úmrtia matiek.

TvojOponent:Čo je to za humanizmus, ktorý zakazuje rodičom vychovávať svoje deti podľa ich predstáv?

JA: Nikomu nič nezakazujeme, katolícky rodičia si môžu svoje deti vychovávať podľa svojich predstáv tak isto ako humanisti, za svoje a na svojom.

TvojOponent:Čo je to za humanizmus, ktorý klame o vznešených kresťanských dejinách Európy?

JA: Neklameme, kresťania si ospevujú viac svoje pozitíva a zavrhujú historické pozitíva ateizmu, tak mi sa musíme správať podobne, aby bola rovnováha. Vy ste viac v médiách, ste na ťahu - ospevovať históriu ateizmu, a potom budeme my ospevovať históriu RKC.

TvojOponent:Čo je to za humanizmus, ktorý sa slepo až škodoradostne prizerá na masové vraždenie kresťanov vo svete?

JA: Je nám ľúto každého človeka, aj kresťana, aj Žida, aj moslima…. Preto nesmie náboženstvo nikde vládnuť, lebo sa navzájom napádajú. Štát musí byť neutrálny - sekulárny.

TvojOponent:Čo je to za humanizmus, ktorý zamlčuje fakty o vedľajších účinkoch antikoncepcie?

JA: Nič sa nezamlčuje, vedľajšie účinky sú uvedené v pribalenom letáku pri každom lieku. Ak vieš o nejakých čo tam niesu, obráť sa na ministerstvo zdravotníctva, máte tam svojho človeka.

TvojOponent:Čo je to za humanizmus, ktorý vychováva k promiskuite?

JA: Vychovávame jedine k slobode a uvedomelému životu. Ak sa niekto sám rozhodne uvedomele striedať partnerov, je to určite lepšie, ako keď má niekto neuvedomelé jedno partnerstvo za život, kde trpia všetci zúčastnení (násilie, alkoholizmus…)

TvojOponent:Čo robia humanisti na zastavenie vysielania násilia v televízii?

JA: Na médiá má dosah vláda, ktorá je kresťanská.

TvojOponent:Humanizmus je len obal na zhnitú demagógiu.Podobne ako komunizmus a nacizmus.

JA: Demagógia je táto tvoja veta. Logicky to dokáž.

TvojOponent:Hodnotím humanizmus taký aký v skutočnosti je.Nie taký, aký ho chcú mať poniektorí aktivisti.Idei a skutočnosť sú v rozpore.

JA: Hodnotíš humanizmus z pozície opozičnej ideológie, takže neobjektívne.

 

************************************************************************

Späť

Diskusná téma: Je kresťanstvo vierou pre jednoduchých ľudí?

Dátum
Vložil
Titulok

Promiskuita

Môžete mi napísať číslo strany v sexvýchove, ktorá nabáda na trvalý vzťah na celý život ako najlepšie riešenie na zvládnutie sexuálneho pudu?

Dátum
Vložil
Titulok

Humanizmus je len obal.

TvojOponent:Humanizmus je len obal na zhnitú demagógiu.Podobne ako komunizmus a nacizmus.
JA: Demagógia je táto tvoja veta. Logicky to dokáž.

8/ Humanizmus tvrdí, že táto ideológia je charakterizovaná človekom ako najvyššou hodnotou, jeho potrebami a blahom.A súčasne podporuje vraždenie najmenších ľudí.Pripomínam, že veda stále vraví, že život začína počatím, nie narodením.Je to vo všetkých príslušných učebniciach zdravovedy na fakultách.

Dátum
Vložil
Titulok

Násilie v TV

JA: Na médiá má dosah vláda, ktorá je kresťanská.

7/Otázka znela, čo robia humanisti, nie vláda.
Vláda je kresťanská? SaS je kresťanská? SDKÚ je kresťanská? Most je kresťanský? Vy neviete o tom, že prívlastok kresťanský v názvoch politických strán je už pojmom čiste svetským?

Dátum
Vložil
Titulok

Re:Násilie v TV

netaraj!, za to co sa vysiela v TV su zodpovedny len humanisti, ateisti ??? kolkoze ich ze je tam? ved totu spolocnost jednoznazne degraduje cirkevne sektarstvo

Dátum
Vložil
Titulok

Antikoncepcia

Citujem Vás:
"JA: Nič sa nezamlčuje, vedľajšie účinky sú uvedené v pribalenom letáku pri každom lieku. Ak vieš o nejakých čo tam niesu, obráť sa na ministerstvo zdravotníctva, máte tam svojho človeka.

5/ Mám staihnutú učebnicu sexvýchovy.Humanisti sa hlasito pozastavujú nad tým, že ju RKC zakázala.(Pritom len protestovala, na zakazovanie je malý pán).Môžete mi prezradiť číslo strany, kde sa hovorí o nežiadúcich účinkoch antikoncepcie?Stiahnete si ju z blogu Pietruchovej.

Dátum
Vložil
Titulok

Humanisti neodsudzujú násilie.

Citujem:
JA: Je nám ľúto každého človeka, aj kresťana, aj Žida, aj moslima…. Preto nesmie náboženstvo nikde vládnuť, lebo sa navzájom napádajú. Štát musí byť neutrálny - sekulárny.

4/ Potom by ste pre vyváženosť mali byť rovnako aktívny aj v prípadoch islamizácie.Tam ale všetci humanisti mlčia.Máte strach?
Ľútosť je málo.Je to akokeby ste prehlásili, že zabíjať sa nesmie a pritom dodávali armádam zbrane.Je to utopické prehlásenie hodné úrovne komunizmu.

Dátum
Vložil
Titulok

Popieranie vznešených kresťanských dejín.

Citujem Vás:
"JA: Neklameme, kresťania si ospevujú viac svoje pozitíva a zavrhujú historické pozitíva ateizmu, tak mi sa musíme správať podobne, aby bola rovnováha. Vy ste viac v médiách, ste na ťahu - ospevovať históriu ateizmu, a potom budeme my ospevovať históriu RKC.

3/Vaša konštrukcia je zcestná.Vychádzate z omylu.Ja ako kresťan necchcem nič prikrášlovať, zaujíma ma skutočnosť a pravda.Nech je akákoľvek.Sme viac v médiách?Ktoré programy máte na mysli? Takže si teda rozdelíme programy na kresťanské a tie ostatné ateistické.To sa máte čím hrdiť, ako je SK hľadá superstar , či realityshow.Gratulujem.
Keďže ste sa priznali k jednostrannej demagógii a ako dôkaz ste uviedli jej zdôvodnenie, je jasné, že k tejto demagógii sa uchyľujete a schvalujete ju.
Ako príklad uvediem križiacke výpravy.Len málokde je počuť, že križiaci zachránili Európu pred islamizáciu.Vy ale tvrdiíte, že to zamlčovanie je vyváženosť.Nie, to je jednostranná cielená demagógia.Zo strany humanistov.

Dátum
Vložil
Titulok

Re:Popieranie vznešených kresťanských dejín.

prestante sa uz strapnovat s kriziackymi vypravami, je vseobecne zname ako sa len napriklad prepisovala a upravovala spanielska historia ked znicili vsetko co vysoko covilizovany arabi za 700 rokov vybudovali na spanielskom uzemi

ale skoda tu stracat cas, toto cele je tu ubohe a nechutne

Dátum
Vložil
Titulok

Právo výchovy dieťaťa.

Citujem Vás:
"JA: Nikomu nič nezakazujeme, katolícky rodičia si môžu svoje deti vychovávať podľa svojich predstáv tak isto ako humanisti, za svoje a na svojom."

2/Generálny prokurátor Trnka sa pokúsil presadiť zákaz , ktorý by znemožnil krstenie detí.Podľa neho rodičia nemajú právo vybrať vierovyznanie pre svoje deti.Humanisti tomu nadšene tlieskali.Podľa Vašej reakcie ste to zjavne nepočuli.

Dátum
Vložil
Titulok

Interupcia a lá humanizmus.

Citujem Vás:
"JA: Nie. Povolené interrupcie dávajú slobodu pri rozhodovaní jednotlivcom. Takže, ak je podľa teistov interrupcia vražda (podľa ateistov nieje), tak za to nemôže humanizmus ale jednotlivci. Podľa tvojho merítka, ešte väčší počet “vrážd” potom má na svedomí RKC, ktorá vládla cca 600 rokov, a nerobila nič proti potratom, ktoré tu boli, len neboli evidované. A stále za ne môže v krajinách, kde je interrupcia zakázaná. + úmrtia matiek."

1/Váš argument neprijímam.Porovnávate vinu na základe ideológií, to by som akceptoval.Vinné nie sú ideológie, ale jednotlivci.Aj tu súhlasím.Hodnotiť ideológiu je oprávnené v tomto pprípade, lebo humanizmus dáva na prvé miesto právo na pohodlný život pred právo na život.Tým, že humanizmus presadzuje spôsob správania vedúci k bezdôvodnému zabíjaniu najmenších ľudí, je zločinnou ideológiou.Kresťanstvo má svoj pilier správania: NEZABIJEŠ. I keď sa týchto zločinov dopúšťajú aj veriaci a dejú sa aj v časoch vlád kresťanských, je to v rozpore s kresťanstvom.To je rozdiel, ktorý prehliadate.Kým humanizmus (ale aj liberalizmus , nacizmus , socializmus , fašizmus komunizmus...) vytvára filozofické podmienky na akceptáciu interupcií, kresťanstvo práve naopak túto filozofiu odmieta.

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.